Hnědá omáčka základní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 295 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Kosti hovězí morkové
  • 500 g Kosti hovězí řídké
  • 70 g Mrkev kořen
  • 6 g Nové koření celé
  • 10 g Pepř černý celý
  • 70 g Petržel kořen
  • 3 g Bobkový list
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Sůl
  • 70 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 100 g Olej slunečnicový
  • 2000 ml Vývar z hovězích kostí
  • 250 ml Víno červené
  • 500 ml Kosti vepřové
  • 80 ml Protlak rajčatový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 973 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 52.9 mg
  • Draslík 653.2 mg
  • Vláknina 1703.2 mg
  • Vitamín A 1703.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Budeme potřebovat hovězí kosti, morkové kosti, a kost z uzeného kolena. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme nahrubo, cibule pouze oloupeme a necháme vcelku.

  • 2

    Do hrnce vložíme nasekané kosti, přilijeme olej, přisypeme zeleninu, celý česnek, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a smažíme nejméně 7 minut. Zasypeme moukou a smažíme, dokud nebude mouka hnědá. Zalijeme vývarem, přilijeme červené víno, rajčatový protlak a zvolna vaříme 3 hodiny. Omáčku scedíme a znovu povaříme 1 hodinu. Sebereme přebytečný tuk, znovu přecedíme a omáčku máme připravenou k dalšímu použití.

Komentáře k receptu