Zapékaný květák s houbami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 39 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 207.7 mg
- Draslík 1413.8 mg
- Vláknina 16993.2 mg
- Vitamín A 16993.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 197.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě. Necháme okapat.
-
2
Do vymaštěného pekáčku vložíme růžičky květáku a posypeme nakrájenými houbami.
-
3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, povaříme a osolíme. Vmícháme rozkrájený sýr, vejce a sekanou petrželovou nať. Touto omáčkou zalijeme květák a houby.
-
4
Zapečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.