Zapékaný květák s houbami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Tuk
  • 100 g Sýr krémový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Květák
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 207.7 mg
  • Draslík 1413.8 mg
  • Vláknina 16993.2 mg
  • Vitamín A 16993.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 197.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě. Necháme okapat.

  • 2

    Do vymaštěného pekáčku vložíme růžičky květáku a posypeme nakrájenými houbami.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, povaříme a osolíme. Vmícháme rozkrájený sýr, vejce a sekanou petrželovou nať. Touto omáčkou zalijeme květák a houby.

  • 4

    Zapečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu