Vinné šodó vanilkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 2 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 102.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, mouku a vyšleháme dotuha. Přendáme do rendlíku, přilijeme víno, přidáme vanilkový cukr, vanilkovou esenci a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se objeví první bubliny, ihned odstavíme. Ještě chvilku mícháme a můžeme podávat.