Vinné šodó vanilkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Cukr moučkový
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 15 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • 500 ml Víno bílé
  • 3 ml Tresť vanilková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 102.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, mouku a vyšleháme dotuha. Přendáme do rendlíku, přilijeme víno, přidáme vanilkový cukr, vanilkovou esenci a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se objeví první bubliny, ihned odstavíme. Ještě chvilku mícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu