Nákyp s oříškovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Hrozinky
  • 125 g Cukr moučkový
  • 85 g Mandle mleté
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.25 dl Olej kukuřičný
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 161.1 mg
  • Vláknina 3966.6 mg
  • Vitamín A 3966.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu dáme hrozinky s 1,25 dl vody. Uvedeme do varu a odstavíme. Necháme 10 minut máčet a poté scedíme.

  • 2

    Cukr, olej a mleté mandle ušleháme do husté pasty, přidáváme postupně vejce. Mouku s kypřícím práškem smícháme s hrozinkami a zamícháme do směsi.

  • 3

    Formu na pudink vyložíme pečícím papírem.

  • 4

    Do pánve dáme nasekané vlašské ořechy, mleté mandle, mléko a krystalový cukr. Uvedeme do varu a 10 minut povaříme.

  • 5

    Směs na nákyp dáme do formy a zalijeme připravenou horkou omáčkou.

  • 6

    V předheřáté troubě pečeme 60 minut při teplotě 170 stupňů.

  • 7

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu