Bešamelová omáčka s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 14 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 22.9 mg
- Vláknina 1515.9 mg
- Vitamín A 1515.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme mléko do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a spolu takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.