Bešamelová omáčka s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 0.25 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 22.9 mg
  • Vláknina 1515.9 mg
  • Vitamín A 1515.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a spolu takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu