Hovězí maso dušené na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 13 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 456.5 mg
- Vláknina 660.6 mg
- Vitamín A 660.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, osolíme opepříme.
-
2
Slaninu vyškvaříme v kastrole, přidáme máslo, pokrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Poté přidáme maso a po všech stranách opečeme. Jakmile je opečeme, mírně je podléváme sterilovanou rajčatovou šťávou (nebo přidáme ke konci dušení 4 oloupaná a pokrájená rajčata.) Přikryté dusíme do měkka.
-
3
Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a krátce povaříme.