Hovězí maso dušené na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Hovězí plec
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Rajčatová šťáva
  • 3 polévková lžíce Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 456.5 mg
  • Vláknina 660.6 mg
  • Vitamín A 660.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, osolíme opepříme.

  • 2

    Slaninu vyškvaříme v kastrole, přidáme máslo, pokrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Poté přidáme maso a po všech stranách opečeme. Jakmile je opečeme, mírně je podléváme sterilovanou rajčatovou šťávou (nebo přidáme ke konci dušení 4 oloupaná a pokrájená rajčata.) Přikryté dusíme do měkka.

  • 3

    Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a krátce povaříme.

Komentáře k receptu