Kynuté knedlíky se zelím

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 5 g Droždí
  • 10 g Sůl
  • 120 g Slanina vepřová
  • 120 g Cibule
  • 600 g Zelí kysané
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 857 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 105.6 mg
  • Vláknina 10330 mg
  • Vitamín A 10330 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, kysané zelí trochu pokrájíme.

  • 2

    Do teplého mléka nasypeme rozdrobené droždí, špetku mouky, promícháme a necháme v teple vzejít kvásek.

  • 3

    Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, kvásek a důkladně zpracujeme těsto. Překryjeme ubrouskem a necháme hodinu kynout. Z těsta uválíme kuličky, které necháme ještě čtvrt hodinky nakynout a pak je naházíme do osolené vroucí vody a 15 minut vaříme. Knedlíky scedíme, propícháme vydličkou a necháme chvíli stranou.

  • 4

    V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme zelí i s nálevem a 15 minut podusíme.

  • 5

    Knedlíky rozdělíme na talíře a doplníme dušeným zelím se slaninou.

Komentáře k receptu