Hruškové muffinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Hera
  • 100 g Cukr třtinový
  • 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 5 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 32.2 mg
  • Draslík 665.5 mg
  • Vláknina 16040.5 mg
  • Vitamín A 16040.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr vysypeme do mísy, přidáme na kousky nakrájenou Heru a šlehačem vyšleháme do bílé hmoty, pomalu přidáváme mouku, potom kypřící prášek, vanilkový cukr a nakonec vlijeme smetanu.

  • 2

    Z umytých hrušek odkrojíme tenké plátky na ozdobu a zbytek nakrájíme na malé kostky, které promícháme se zázvorem a přimícháme do připraveného těsta.

  • 3

    Do formy na muffiny položíme košíčky, naplníme je těstem, ozdobíme plátky hrušek a vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut. Do muffinů píchneme párátko, když na něm není nalepené těsto, jsou upečené. Vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu