Hovězí medailonky se sýrem - Juk wondžon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 12 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 208.5 mg
- Vláknina 1030 mg
- Vitamín A 1030 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v utěrce a nasekáme na jemné malé kousky. Sýr Tofu zabalíme do utěrky a vymačkáme z něj tekutinu. Rozmícháme ho najemno v kořenící omáčce a do této směsi vmícháme na jemno nasekané hovězí maso. Z této směsi vytvarujeme malé placičky o průměru asi 4 cm, které před smažením obalujeme v rozšlehaném vejci a mouce. Potom placičky usmažíme na oleji v pánvi. Hovězí medailonky podáváme teplé, polité sójovou octovou marinádou.
-
2
Kořenící omáčku připravíme tak, že cibulku a česnek nasekáme nadrobno a smícháme s ostatními surovinami ze seznamu surovin na kořenící omáčku.
-
3
Sójová octová marináda:
-
4
Sójovou omáčku smícháme s octem a vodou.