Strapačky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené
  • 180 g Vepřové škvarky
  • 5 g Sůl
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 106.2 mg
  • Draslík 236.3 mg
  • Vláknina 6600 mg
  • Vitamín A 6600 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory nastrouháme a vložíme do mísy, přidáme vejce, mléko, přisypeme mouku a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které protlačujeme přes síto s velkými oky rovnou do vroucí vody, promícháme a vaříme 5 minut. Scedíme, propláchneme vlažnou vodou a rozdělíme na talíře.

  • 2

    V pánvi roztavíme kousek sádla, přisypeme pokrájené škvarky, krátce osmahneme a strapačky na talířích přelijeme.

Komentáře k receptu