Sicilský králík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1333 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 214.3 mg
- Draslík 1266.1 mg
- Vláknina 3299 mg
- Vitamín A 3299 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče na 12 dkg rozehřátého másla. Přisypeme nakrájenou petržel, cibuli, podlijeme
-
2
vývarem, přendáme do trouby a pečeme do červena. Až maso bude téměř hotové, potřeme ho máslem s rozetřenou sardelovou pastou a dopečeme. Hotového králíka naporcujeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme citronovou kůru, provaříme a scedíme.