Salát s chlebem, sýrem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 200 g Šunka dušená
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sirup javorový
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Roketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pažitka
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 183.5 mg
  • Vláknina 3157.3 mg
  • Vitamín A 3157.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme jej na kostičky, ty pak na rozehřátém másle opečeme dozlatova. Opečené necháme okapat na papírovém ubrousku.

  • 2

    Omytá rajčata rozčtvrtíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky. Kozí sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Roketu opláchneme, přebereme a necháme okapat.

  • 3

    Na zálivku rozmícháme vinný a balzamicový ocet, přidáme javorový sirup, sůl a pepř. Postupně metlou přišleháváme olej.

  • 4

    Chlebové kostky, rajčata, cibuli, šunku, sýr, roketu a zálivku rozmícháme v míse a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu