Salát s těstovinami a hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny Penne
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 150 g Mozzarella
  • 50 g Pesto
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 446.6 mg
  • Vláknina 2821.3 mg
  • Vitamín A 2821.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu, slijeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout a okapat.

  • 2

    Hřiby pečlivě očistíme, případně opláchneme a nakrájíme na lupínky nebo čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, hřiby prudce opečeme, přidáme cibuli, vše krátce podusíme a necháme vychladnout.

  • 4

    Vroucí vodou spařená rajčata sloupneme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.

  • 5

    Mozzarellu nakrájíme na kousky.

  • 6

    Na pesto v hmoždíři nebo jiné vhodné nádobě utlučeme piniová semena, bazalkové lístky a jemně nasekaný česnek, dochucujeme průběžně solí. Přidáme nakrájený parmazán a postupně olivový olej, až vytvoříme roztíratelnou pastu. Do ní přimícháme balzamicový a bílý vinný ocet.

  • 7

    Vychladlé těstoviny, pesto, hříbky, rajčata a mozzarellu promícháme. Opepříme a vše necháme před podáváním alespoň 15 minut uležet.

Komentáře k receptu