Žemlovka s revení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 30 g Rozinky tmavé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 7 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 159.2 mg
  • Draslík 440.6 mg
  • Vláknina 12597.5 mg
  • Vitamín A 12597.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou reveň nakrájíme na menší kousky a orestujeme na části másla s cukrem.

  • 2

    Rohlíky nakrájíme na kolečka, krátce namočíme do mléka s rozšlehanými žloutky a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku. Na vrstvu rohlíků položíme část reveně, posypeme omytými rozinkami, mletými ořechy a skořicovým cukrem. Vrstvy opakujeme.

  • 3

    Žemlovku zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Chvíli před koncem pečení rozetřeme na povrch pevný sníh ušlehaný z bílků a dopečeme.

Komentáře k receptu