Žemlovka s revení
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 31 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 159.2 mg
- Draslík 440.6 mg
- Vláknina 12597.5 mg
- Vitamín A 12597.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou reveň nakrájíme na menší kousky a orestujeme na části másla s cukrem.
-
2
Rohlíky nakrájíme na kolečka, krátce namočíme do mléka s rozšlehanými žloutky a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku. Na vrstvu rohlíků položíme část reveně, posypeme omytými rozinkami, mletými ořechy a skořicovým cukrem. Vrstvy opakujeme.
-
3
Žemlovku zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
4
Chvíli před koncem pečení rozetřeme na povrch pevný sníh ušlehaný z bílků a dopečeme.