Tagliatelle s kuřecím ragů
Suroviny
- 350 g Kuřecí prsa
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Parmezán
- 400 g Tagliatelle
- 125 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 hrst Kerblík
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 13 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 70.5 mg
- Draslík 541 mg
- Vláknina 2348.7 mg
- Vitamín A 2348.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjem, podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou zbavíme semínek. Poté je pokrájíme na čtvrtky a položíme na plech slupkou nahoru. Troubu předehřejeme na 200ºC a plech do ní vložíme. Papriky pečeme 10 - 15 minut, dokud se na povrchu nevytvoří černé puchýře. Nato papriky vyjmeme, dáme vychladnout, z vychladlých paprik stáhneme slupku a dužinu na jemno rozkrájíme.
-
2
Opláchneme kerblík, osušíme ho a lístky otrháme. Připravíme kuřecí prsa, omyjeme, papírovou utěrkou osušíme, poté krájíme na plátky o tloušťce cca 2 cm.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm z obou stran asi 2 minuty opékáme. Opečené maso vyjmeme a udržujeme v teple. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla, krátce na něm osmahneme rozkrájenou paprikovou dužinu. Podlijeme vývarem.
-
4
Oloupeme stroužky česneku a pomocí lisu na česnek je prolisujeme k masu. Dále k masu přidáme 1 - 2 lžičky mleté papriky, podle chuti sladké nebo pálivé (podle toho, zda chceme mít pokrm pikantní) a provensálské koření. Maso povaříme další 2minuty bez pokličky.
-
5
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Parmezán nastrouháme. Uvařené těstoviny scedíme a spolu s 30 g Parmezánu a kuřecím masem je promícháme s omáčkou. Hotové těstoviny dochutíme solí, cayenským pepřem. Posypané kerblíkem a zbytkem Parmezánu podáváme.