Smažená bramborová omeleta s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 39 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 153.3 mg
- Draslík 583.1 mg
- Vláknina 6675 mg
- Vitamín A 6675 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Společně s nahrubo nasekanou cibulí vložíme do rozpáleného oleje, ochutíme solí a zakryjeme pokličkou.
-
2
Za občasného promíchání smažíme do měkka. Poté přelijeme rozšlehanými vejci, osolíme a důkladně promísíme. Smažíme z jedné strany do zlatova. Omeleteu přemístíme na talíř, překlopíme zpět do pánve a osmažíme z druhé strany.
-
3
Hotovou omeletu rozkrájíme na čtverečeky a teplou podáváme jako tapas.