Vepřové maso a thajské nudle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 23 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 421.3 mg
- Vláknina 8415 mg
- Vitamín A 8415 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2847.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso potřeme 2 lžícemi omáčky Hoisin. Pečeme pod rozpáleným grilem, na plechu s pečicím papírem, v troubě předehřáté na 200°C. Doba pečení 30-35 minut, maso musí být propečené.
-
2
Podle návodu na obalu uvaříme thajské nudle, bez cholesterolu.
-
3
Sezamový olej rozehřejeme ve wok pánvi, přidáme prolisovaný česnek, tenké proužky z malé červené papriky, bez semínek, a 2 minuty smažíme. Přilejeme vodu, netučnou sójovou omáčku, zbytek omáčky Hoisin, plátky čínského zelí a jarní cibulky a 2 minuty smažíme, dokud nezměkne čínské zelí. Občas promícháme. Přidáme propečené vepřové maso a nudle, promícháme, prohřejeme. Po rozdělení do misek ihned podáváme.