Pizza s batáty, artyčoky a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Olivy černé
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 150 g Brambory sladké (Batáty)
  • 100 g Ricotta
  • 0.5 kávová lžička Olej olivový
  • 3 ks Artyčoky
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 0.5 hrst Roketa
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1514 kcal
  • Sacharidy 178 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2218 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 172 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 6227.8 mg
  • Vláknina 177940 mg
  • Vitamín A 177940 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 232.7 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané batáty, neboli sladké brambory, nakrájené na tenké plátky potřeme olivovým olejem a opékáme 3-4 minuty z obou stran v troubě. Troubu předehřejeme na 220 °C. Brambory po upečení překrojíme na polovinu.

  • 2

    Pod rozpálený gril vsuneme červenou paprikou zbavenou semínek a pečeme 6-8 minut, do zčernání slupky. Vytáhneme, po ochladnutí sloupneme slupku a nakrájíme na tenké proužky.

  • 3

    Připravený korpus na pizzu potřeme rajčatovým protlakem (se sníženým obsahem soli) a na něj narovnáme upečené batáty, červenou papriku, plátky artyčokových srdíček, plátky rajčat, vypeckované černé olivy a nízkotučnou ricottu a pečeme 12-15 minut do ztmavnutí okraje korpusu. Rozkrojíme na 6 dílů a ozdobíme lístky čerstvé rokety.

Komentáře k receptu