Pizza s batáty, artyčoky a ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1514 kcal
- Sacharidy 178 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2218 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 172 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 6227.8 mg
- Vláknina 177940 mg
- Vitamín A 177940 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 232.7 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané batáty, neboli sladké brambory, nakrájené na tenké plátky potřeme olivovým olejem a opékáme 3-4 minuty z obou stran v troubě. Troubu předehřejeme na 220 °C. Brambory po upečení překrojíme na polovinu.
-
2
Pod rozpálený gril vsuneme červenou paprikou zbavenou semínek a pečeme 6-8 minut, do zčernání slupky. Vytáhneme, po ochladnutí sloupneme slupku a nakrájíme na tenké proužky.
-
3
Připravený korpus na pizzu potřeme rajčatovým protlakem (se sníženým obsahem soli) a na něj narovnáme upečené batáty, červenou papriku, plátky artyčokových srdíček, plátky rajčat, vypeckované černé olivy a nízkotučnou ricottu a pečeme 12-15 minut do ztmavnutí okraje korpusu. Rozkrojíme na 6 dílů a ozdobíme lístky čerstvé rokety.