Budínská bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 5 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 15 g Droždí
  • 20 g Cukr moučkový
  • 60 g Hrozinky
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 181.2 mg
  • Draslík 170.1 mg
  • Vláknina 3850 mg
  • Vitamín A 3850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka, mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Zatímco kyne, smícháme v míse mouku, vejce, máslo, cukr, hrozinky a sůl. Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které dělá při hnětení bubliny. Zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Vymažeme bábovkovou formu olejem a vykynuté těsto do ní namačkáme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova, po vyklopení poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu