Budínská bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 81 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 181.2 mg
- Draslík 170.1 mg
- Vláknina 3850 mg
- Vitamín A 3850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mléka, mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Zatímco kyne, smícháme v míse mouku, vejce, máslo, cukr, hrozinky a sůl. Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které dělá při hnětení bubliny. Zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Vymažeme bábovkovou formu olejem a vykynuté těsto do ní namačkáme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova, po vyklopení poprášíme moučkovým cukrem.