Pikantní vajíčkový salát se sterilovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 430 g Zeleninová směs mexická - Bonduel
  • 150 g Hellmann's Majonéza originál
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 4 ks Pečivo pšeničné jemné tukové
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 209.4 mg
  • Vláknina 2858 mg
  • Vitamín A 2858 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    6 vajec dáme do malého kastrolku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.

  • 2

    Sterilovanou zeleninovou směs fazolí s kukuřicí scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Omyté jablko rozkrájíme, zbavíme jadřince, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Vše v jedné míse promícháme, přidáme majonézu, dochutíme solí a cukrem.

  • 5

    Salát podáváme vychlazený, ozdobený lístky omyté petrželky a s pečivem.

Komentáře k receptu