Pikantní vajíčkový salát se sterilovanou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 46 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 209.4 mg
- Vláknina 2858 mg
- Vitamín A 2858 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
6 vajec dáme do malého kastrolku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.
-
2
Sterilovanou zeleninovou směs fazolí s kukuřicí scedíme a necháme okapat.
-
3
Omyté jablko rozkrájíme, zbavíme jadřince, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky.
-
4
Vše v jedné míse promícháme, přidáme majonézu, dochutíme solí a cukrem.
-
5
Salát podáváme vychlazený, ozdobený lístky omyté petrželky a s pečivem.