Vepřové plátky s bílými fazolemi a rajčaty po kreolsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Vepřové maso libové
  • 60 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 400 g Fazole cannellini
  • 3 kávová lžička Olej olivový
  • 3 kávová lžička Kreolské koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Limetková šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1540 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 653.1 mg
  • Vláknina 3999.8 mg
  • Vitamín A 3999.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2847.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 200°C. Naklepané vepřové plátky pokapeme lžičkou olivového oleje, zasypeme kreolským kořením, vložíme do pekáče a pečeme 30 - 40 minut.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme 2 lžičky olivového oleje, přidáme prolisovaný česnek, na plátky nakrájenou malou červenou cibuli, zelenou papriku zbavenou semínek a nakrájenou na plátky, pepř a minutu opékáme. Pak přidáme 1 lžičku kreolského koření, rozkrojená cherry rajčátka a další minutu smažíme. Do připravené směsi zamícháme propláchnuté a scezené konzervované fazole cannellini, šťávu z limetky, špenátové listy, sůl a pepř. Talíře poklademe špenátovými listy, na ně rozdělíme zeleninovou směs. Masem nakrájeným na plátky poklademe zeleninovou směs a podáváme.

Komentáře k receptu