Vepřové plátky s bílými fazolemi a rajčaty po kreolsku
Suroviny
- 450 g Vepřové maso libové
- 60 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Rajčata Cherry
- 400 g Fazole cannellini
- 3 kávová lžička Olej olivový
- 3 kávová lžička Kreolské koření
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Limetková šťáva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1540 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 81 mg
- Draslík 653.1 mg
- Vláknina 3999.8 mg
- Vitamín A 3999.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2847.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 200°C. Naklepané vepřové plátky pokapeme lžičkou olivového oleje, zasypeme kreolským kořením, vložíme do pekáče a pečeme 30 - 40 minut.
-
2
Na pánvi rozpálíme 2 lžičky olivového oleje, přidáme prolisovaný česnek, na plátky nakrájenou malou červenou cibuli, zelenou papriku zbavenou semínek a nakrájenou na plátky, pepř a minutu opékáme. Pak přidáme 1 lžičku kreolského koření, rozkrojená cherry rajčátka a další minutu smažíme. Do připravené směsi zamícháme propláchnuté a scezené konzervované fazole cannellini, šťávu z limetky, špenátové listy, sůl a pepř. Talíře poklademe špenátovými listy, na ně rozdělíme zeleninovou směs. Masem nakrájeným na plátky poklademe zeleninovou směs a podáváme.