Dušený králík s jalovcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 250 g Cibule
  • 100 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 40 g Tuk
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 4 g Nové koření celé
  • 6 g Jalovec
  • 800 g Králík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 921 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 181.5 mg
  • Draslík 783.7 mg
  • Vláknina 5657 mg
  • Vitamín A 5657 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tuku zpěnime na jemno pokrájenou cibuli, na ni vložíme na menší kousky rozsekaného králíka, osolíme, přidáme koření a zeleninu, nakrájenou na malé kousky. Podlijeme horkou vodou, pod poklicí dusíme 20 minut, poté přendáme do trouby a dopečeme bez poklice.

  • 2

    Měkkého králíka naporcujeme, šťávu přecedíme, přidáme kousek čerstvého másla, dochutíme.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu