Pečené porce kuřete se zeleninou a brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Lilek
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Česnek sušený
  • 1 kávová lžička Směs koření na kuře
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Paprika červená
  • 1.5 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1219 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 175 g
  • Sodík 464 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 326.3 mg
  • Draslík 1091.2 mg
  • Vláknina 8928.6 mg
  • Vitamín A 8928.6 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté a osušené kuře naporcujeme na čtvrtky, cibuli nakrájíme na měsíčky, omyté a oloupané brambory nakrájíme na osminky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíčky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na 8 proužků, lilek rozkrájíme na 8 kousků. V míse smícháme mouku s pepřem, tymiánem, sušeným česnekem, solí a směsí koření na kuře. Hlubší velký pekáč vyložíme alobalem tak, abychom z něj mohli udělat i „poklici“ a potřeme olejem.

  • 2

    Porce kuřete důkladně a pečlivě obalíme v moučné směsi a naskládáme do pekáče kůží dospodu. Ve směsi obalíme i zeleninu, včetně brambor, a obložíme jí porce kuřete. Vše poklademe plátky másla, přikryjeme pevně alobalem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 70 minut. Poté pekáč vyjmeme z trouby, alobal opatrně rozstřihneme, dbáme, abychom se neopařili párou, a podáváme v pekáči, v němž se směs pekla.

Komentáře k receptu