Pečené porce kuřete se zeleninou a brambory
Suroviny
- 150 g Lilek
- 150 g Máslo čerstvé
- 150 g Mrkev kořen
- 80 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Česnek sušený
- 1 kávová lžička Směs koření na kuře
- 3 ks Brambory
- 1 ks Paprika červená
- 1.5 kg Kuře
- 1 polévková lžíce Cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1219 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 175 g
- Sodík 464 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 326.3 mg
- Draslík 1091.2 mg
- Vláknina 8928.6 mg
- Vitamín A 8928.6 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté a osušené kuře naporcujeme na čtvrtky, cibuli nakrájíme na měsíčky, omyté a oloupané brambory nakrájíme na osminky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíčky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na 8 proužků, lilek rozkrájíme na 8 kousků. V míse smícháme mouku s pepřem, tymiánem, sušeným česnekem, solí a směsí koření na kuře. Hlubší velký pekáč vyložíme alobalem tak, abychom z něj mohli udělat i „poklici“ a potřeme olejem.
-
2
Porce kuřete důkladně a pečlivě obalíme v moučné směsi a naskládáme do pekáče kůží dospodu. Ve směsi obalíme i zeleninu, včetně brambor, a obložíme jí porce kuřete. Vše poklademe plátky másla, přikryjeme pevně alobalem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 70 minut. Poté pekáč vyjmeme z trouby, alobal opatrně rozstřihneme, dbáme, abychom se neopařili párou, a podáváme v pekáči, v němž se směs pekla.