Marinované pečené telecí kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1132 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 44 g
- Sodík 932 mg
- Bílkoviny 163 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 655 mg
- Draslík 3004.6 mg
- Vláknina 4020.7 mg
- Vitamín A 4020.7 mg
- Vitamín B6 4.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek rozdrtíme, vybereme menší tvrdá rajčata a zlehka do nich nařízneme ostrým nožek kříž.
-
2
V míse rozmícháme olej s vínem, solí, pepřem, česnekem a promnutým rozmarýnem. Marinádou potřeme kotlety po obou stranách a na 3 hodiny kotlety do marinády ponoříme. Pod fólií necháme marinovat v chladničce. Během marinování maso občas obrátíme.
-
3
Pekáč vytřeme máslem, vložíme do něj marinované kotlety, obložíme rajčaty, která zakapeme marinádou (zbude-li nám, přelijeme jí kotlety). Maso pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Hned podáváme.