Vepřová žebírka Balkán

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 1300 g Vepřová pečeně
  • 10 g Sůl
  • 350 g Rajčata
  • 70 g Sýr balkánský
  • 15 g Česnek
  • 200 ml Voda pitná
  • 120 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 106.6 mg
  • Draslík 495.2 mg
  • Vláknina 1753 mg
  • Vitamín A 1753 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni omyjeme a zbavíme části obratlových kostí. Nasekáme z ní žebírka, lehce je naklepeme, okraje nařízneme, žebírko osolíme a na větší části horkého oleje po obou stranách opečeme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme ji na zbylém oleji dozlatova. Přidáme nakrájený česnek, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a podlijeme vodou. Spolu s opečenými žebírky dusíme doměkka.

  • 3

    Měkká žebírka posypeme sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme dorůžova.

  • 4

    Při podávání podléváme žebírko šťávou.

Komentáře k receptu