Česnekové bramborové trojhránky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Brambory
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 281.9 mg
  • Vláknina 3883.5 mg
  • Vitamín A 3883.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme oškrábané brambory a 10 minut vaříme, poté brambory scedíme, opláchneme je pod studenou vodou a necháme okapat. Studené brambory nakrájíme na trojhránky, ale neloupeme je.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a rozetřený česnek smažíme, dokud nezačne hnědnout. Přidáme sůl, pepř, rozmarýn, petrželku a tymián. Brambory potřeme bylinkovou směsí.

  • 3

    Na rozpáleném grilu brambory opékáme 15 minut a potíráme bylinkami a máslovou směsí, dokud nejsou měkké.

  • 4

    Můžeme podávat jako předkrm či přílohu.

Komentáře k receptu