Na havajský způsob vepřové na jehle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 66.1 mg
- Vláknina 787 mg
- Vitamín A 787 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2885.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda : med, nastrouhaný česnek, brandy a sójovou omáčku, vše smícháme a vložíme marinádu na nakrájené maso na kostky, aby nasáklo ze všech stran a marinujeme asi 30 minut.
-
2
Kostky masa napícháme na grilovací jehly střídavě s kousky žluté papriky, cibule a melounu. Špízy potřeme marinádou a grilujeme podle druhu grilu.
-
3
Gril na dřevěné uhlí a gril na plyn s víkem:
-
4
namažeme si rošt olejem a jehly s masem tam rozložíme a hodně potřeme marinádou. Při uzavřeném grilu grilujeme cca 25 minut a během grilování 1-2 x obrátíme a potřeme marinádou.
-
5
Otevřený gril: rošt nasadíme 3 cm nad zdroj tepla a rozehřejeme gril. Jehly s masem naskládáme na rošt a potřeme marinádou. Asi po 5 minutách špízy obrátíme a opět je potřeme marinádou.
-
6
Doba grilování je asi 20 minut.