Na havajský způsob vepřové na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 500 g Meloun cukrový
  • 200 g Paprika žlutá
  • 70 ml Omáčka sójová
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 66.1 mg
  • Vláknina 787 mg
  • Vitamín A 787 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2885.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda : med, nastrouhaný česnek, brandy a sójovou omáčku, vše smícháme a vložíme marinádu na nakrájené maso na kostky, aby nasáklo ze všech stran a marinujeme asi 30 minut.

  • 2

    Kostky masa napícháme na grilovací jehly střídavě s kousky žluté papriky, cibule a melounu. Špízy potřeme marinádou a grilujeme podle druhu grilu.

  • 3

    Gril na dřevěné uhlí a gril na plyn s víkem:

  • 4

    namažeme si rošt olejem a jehly s masem tam rozložíme a hodně potřeme marinádou. Při uzavřeném grilu grilujeme cca 25 minut a během grilování 1-2 x obrátíme a potřeme marinádou.

  • 5

    Otevřený gril: rošt nasadíme 3 cm nad zdroj tepla a rozehřejeme gril. Jehly s masem naskládáme na rošt a potřeme marinádou. Asi po 5 minutách špízy obrátíme a opět je potřeme marinádou.

  • 6

    Doba grilování je asi 20 minut.

Komentáře k receptu