Chřest s hořčicovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 25 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 29.1 mg
- Vláknina 911.8 mg
- Vitamín A 911.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z chřestu odstraníme tuhé konce, vložíme do vroucí vody a povaříme cca 4 minuty doměkka. Musí však zůstat křupavý.
-
2
Mezitím v míse důkladně promícháme hořčici s octem, cukrem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou petrželkou a pažitkou. Postupně přiléváme olej a mícháme do zhoustnutí.
-
3
Chřest rozdělíme na talíře, přelijeme zálivkou a podáváme teplý nebo studený.