Zeleninová nudlová polévka po asijsku
Suroviny
- 150 g Hlíva ústřičná
- 300 g Sýr sójový - Tofu
- 150 g Nudle čínské vaječné
- 200 g Fazolové výhonky
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Zelí čínské
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 1.25 l Vývar zeleninový
- 0.25 šálek Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1580 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 860.2 mg
- Vláknina 15927.5 mg
- Vitamín A 15927.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.6 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme doměkka sušené orientální nudle. Po uvaření je scedíme, několikrát propláchneme studenou vodou, aby se nelepily.
-
2
Do většího rendlíku vlijeme zeleninový vývar, přidáme strouhaný zázvor, sójovou omáčku, slazené japonské rýžové víno, tzv. mirin, sezamový olej a hnědý cukr, přivedeme k varu, pak oheň stáhneme a na mírném ohni vaříme 2 minuty.
-
3
Dále přidáme nakrájené čínské zelí, tofu nakrájené na kostičky, hlívy ústřičné, fazolové výhonky, nadrobno nakrájený česnek a vaříme ještě 5 minut.
-
4
Uvařené nudle, rozdělené do mističek, zalijeme hotovou polévkou.