Zmrzlinový dort s rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 17 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 40.2 mg
- Vláknina 3685.6 mg
- Vitamín A 3685.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce rozlámeme na malé kousky mléčnou a hořkou čokoládu. Hrnek postavíme do většího hrnce s vodou, vytvoříme tak vodní lázeň. Zahříváme a mícháme až se čokoláda úplně rozpustí.
-
2
Smetanu vlijeme do misky a ušleháme, aby zhoustla. Přimícháme do ní dvě polévkové lžíce moučkového cukru a pět lžic rumu. Přilijeme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu.
-
3
Připravíme dlouhou a úzkou formu, takzvaný srnčí hřbet, a celou ji vysteleme potravinářskou fólií. Na ni vyložíme těsně k sobě oplatky plněné čokoládou. Seřízneme je tak, aby se do formy akorát vešly. Pak je potřeme rozpuštěnou čokoládovou směsí a povrch zarovnáme. Vložíme na 4 hodiny do mrazáku.
-
4
Do hrnce rozlámeme na kousky bílou čokoládu. Hrnek s čokoládou vložíme do většího hrnce s vodní lázní a čokoládu prohříváme, dokud se nerozpustí. Pak vyndáme z ledničky zmražený dort a naneseme na jeho povrch bílou čokoládu. Plněné oplatky, které nám zbyly při vykládání formy, můžeme rozdrtit na kousíčky a posypat jimi hotový dort.