Pečené hovězí s kořením a brusinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 863 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 43 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 228 mg
- Draslík 1132.1 mg
- Vláknina 10988 mg
- Vitamín A 10988 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, maso omyjeme, osušíme a ze všech stran dobře obalíme v moučné směsi.
-
2
V silnostěnném kastrole rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran osmažíme, až maso zhnědne.
-
3
V rendlíku promícháme mošt se scezenými brusinkami a cukrem a lehce povaříme asi 2 minuty. Směsí přelijeme maso, přidáme k němu skořici, hřebíček, maso ze všech stran osolíme a pod poklicí dusíme zhruba 2,5 hodiny. Během dušení dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho obrátíme.
-
4
Měkké maso nakrájíme na plátky, naskládáme na nahřátou servírovací mísu a přelijeme šťávou, z níž jsme odstranili hřebíček a skořici.