Jáhlové noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 7 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 144 mg
- Vláknina 10799 mg
- Vitamín A 10799 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 777.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Mléko přivedeme k varu, osolíme a vsypeme jáhly. Za stálého míchání uvaříme kaši, vmícháme hrubou mouku a ještě krátce povaříme.
-
3
Z kaše vykrajujeme lžičkou noky, které obalíme v nasekaném kopru (nebo petrželce).
-
4
Podáváme jako přílohu k zeleninovým salátům.