Banány v rumu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Rum
  • 4 ks Banány
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 74.8 mg
  • Draslík 720.9 mg
  • Vláknina 10426 mg
  • Vitamín A 10426 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané banány podélně rozpůlíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy tak, aby se částečně překrývaly. Posypeme je cukrem, zakapeme citronovou šťávou a trochou vody. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 2

    Potom přilijeme větší část rumu a pečeme ještě 5 minut.

  • 3

    Upečené banány upravíme na talíře a ozdobíme ušlehanou smetanou, do které jsme opatrně vmíchali zbylý rum.

Komentáře k receptu