Warning: unlink(/var/www/clients/client0/web2/web/system/storage/cache/cache.catalog.language.1732331954): No such file or directory in /var/www/clients/client0/web2/web/system/library/cache/file.php on line 87 Preclíky bramborové | Receptarium.cz

Preclíky bramborové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Brambory vařené
  • 5 g Sůl
  • 25 g Tuk
  • 5 g Kmín celý
  • 4 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Podravka
  • 100 g Hera
  • 180 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 662 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 306.8 mg
  • Vláknina 2356.5 mg
  • Vitamín A 2356.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, podravku, prášek do pečiva, přidáme Heru, vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na tenký plát, který nařežeme na proužky. Proužky těsta uválíme do válečků, které zatočíme do tvaru preclíků. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj preclíky, potřeme bílkem, posypeme solí, kmínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při vyšší teplotě asi 20 až 25 minut.

  • 2

    Preclíky necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu