Bramborový salát s vínem a kozlíčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 250 g Salát Polníček
  • 50 g Slanina vepřová
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Šalotka
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Bujón zeleninový
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 1405.7 mg
  • Vláknina 9452.5 mg
  • Vitamín A 9452.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a dáme se slupkou do hrnce, zalijeme 1.5 l vody a uvaříme doměkka (vaříme přibližně 25 minut, podle velikosti). Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.

  • 2

    Připravíme zálivku: do misky dáme 2 dl horkého zeleninového bujonu, přimícháme 2 dl bílého vína, 1 lžíci olivového oleje, 1-2 lžičky citronové šťávy, 0.5 lžičky bílého pepře a sůl s cukrem podle chuti (po 0.5 lžičky). Zálivku dobře promícháme a dáme do chladničky vychladnout. Vychladlou zálivkou přelijeme brambory.

  • 3

    Očištěné šalotky pokrájíme nadrobno a přidáme k bramborám. Listy salátu kozlíčku-polníčku dobře omyjeme, necháme okapat a pokrájíme na proužky. Uzenou slaninu nakrájíme na nudličky a v pánvi vysmažíme zlaté škvarky. Škvarky i s omastkem polijeme brambory s kozlíčkem, dochutíme solí (až 1 lžičku), promícháme a servírujeme.

Komentáře k receptu