Skopový guláš s hřiby
Suroviny
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 400 ml Voda pitná
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 stroužek Česnek
- 15 dkg Cibule
- 60 dkg Skopová plec
- 5 dkg Slanina vepřová
- 0.01 dkg Sádlo škvařené
- 15 dkg Hříbky čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1038 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 14.8 mg
- Draslík 810.5 mg
- Vláknina 2834.5 mg
- Vitamín A 2834.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plec očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo s nakrájenou slaninou, vložíme nasekanou cibuli, kmín, hřiby, papriku a mírně osmažíme.
-
3
Přidáme maso, podlijeme, přidáme česnek a dusíme do změknutí. Mouku rozmíchanou s vodou nalijeme do šťávy a provaříme.