Mléčná pohanková kaše s perníkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 25 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 43 mg
- Draslík 1.9 mg
- Vláknina 350 mg
- Vitamín A 350 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1566.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku přebereme, dobře promyjeme v horké vodě a v sítu ji necháme okapat. Dáme ji hrnce, zalijeme 5 dl mléka, přimícháme 0.5 lžičky soli a pomalu vaříme. Přibližně za 15 minut začne pohanka houstnout, potom pomalu přilijeme dalších 5 dl mléka a vaříme pohanku doměkka dalších 15-20 minut.
-
2
Do pohankové kaše přimícháme cukr. Perník nastrouháme. V rendlíku roztopíme máslo. Kaši rozdělíme do talířů, porce polijeme lžící másla, posypeme skořicový cukrem, perníkem a podáváme.