Pesto rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 36 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 385.2 mg
- Vláknina 2670 mg
- Vitamín A 2670 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži dáme do hrnce a zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 20 minut, poté scedíme a necháme v teple.
-
2
Lístky bazalky otrháme a nasekáme. Dáme stranou 25 g piniových semínek a zbytek nastrouháme nadrobno. Smícháme bazalku, pinie, utřený česnek, olivový olej, sůl, pepř a nastrouhaný parmezán a vznikne nám omáčka pesto.
-
3
Rýži smícháme s omáčkou a podáváme teplou posypanou zbývajícími piniovými oříšky.