Pesto rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže dlouhozrnná
  • 15 g Bazalka
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 125 g Oříšky piniové
  • 150 g Rýže indiánská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 385.2 mg
  • Vláknina 2670 mg
  • Vitamín A 2670 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži dáme do hrnce a zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 20 minut, poté scedíme a necháme v teple.

  • 2

    Lístky bazalky otrháme a nasekáme. Dáme stranou 25 g piniových semínek a zbytek nastrouháme nadrobno. Smícháme bazalku, pinie, utřený česnek, olivový olej, sůl, pepř a nastrouhaný parmezán a vznikne nám omáčka pesto.

  • 3

    Rýži smícháme s omáčkou a podáváme teplou posypanou zbývajícími piniovými oříšky.

Komentáře k receptu