Věnečky z opalovaného těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 43 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 215.6 mg
- Draslík 107.1 mg
- Vláknina 345.8 mg
- Vitamín A 345.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 128.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sádlo, špetku soli a povaříme minutu, přisypeme mouku, dobře rozmícháme a zvolna vaříme a mícháme, dokud těsto nebude husté a dokonale hladké. Doba vaření je přibližně 3 minuty. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Nyní zašleháme do těsta kypřicí prášek a postupně všechna vejce. Těstem naplníme cukrářský sáček, nemáme-li, naplníme igelitový pytlík a ustřihneme jeden růžek.
-
2
Plech pomažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a pytlíkem vytlačujeme na plech věnečky. Tvoříme raději menší, při pečení ještě nabudou. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 25 až 30 minut. Věnečky necháme vychladnout, podélně je rozřízneme a naplníme pařížskou šlehačkou.
-
3
Vyskládáme je na servírovací talíř a podáváme.