Věnečky z opalovaného těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 25 g Tuk
  • 180 g Sádlo škvařené
  • 35 g Mouka polohrubá
  • 4 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 180 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Šlehačka Pařížská
  • 300 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 215.6 mg
  • Draslík 107.1 mg
  • Vláknina 345.8 mg
  • Vitamín A 345.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 128.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sádlo, špetku soli a povaříme minutu, přisypeme mouku, dobře rozmícháme a zvolna vaříme a mícháme, dokud těsto nebude husté a dokonale hladké. Doba vaření je přibližně 3 minuty. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Nyní zašleháme do těsta kypřicí prášek a postupně všechna vejce. Těstem naplníme cukrářský sáček, nemáme-li, naplníme igelitový pytlík a ustřihneme jeden růžek.

  • 2

    Plech pomažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a pytlíkem vytlačujeme na plech věnečky. Tvoříme raději menší, při pečení ještě nabudou. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 25 až 30 minut. Věnečky necháme vychladnout, podélně je rozřízneme a naplníme pařížskou šlehačkou.

  • 3

    Vyskládáme je na servírovací talíř a podáváme.

Komentáře k receptu