Koláčky z olejového těsta
Suroviny
- 25 g Tuk
- 50 g Droždí
- 40 g Cukr moučkový
- 40 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 500 g Tvaroh měkký
- 50 g Rozinky tmavé
- 200 ml Mléko polotučné
- 60 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 200 ml Olej slunečnicový
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 23 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 98.7 mg
- Draslík 116.6 mg
- Vláknina 250 mg
- Vitamín A 250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku s cukrem a rozdrobeným droždím, přilijeme vlažné mléko, olej, přidáme žloutky, špetku soli, a vypracujeme těsto. Důkladně několikrát prohněteme a necháme vykynout.
-
2
Z těsta tvarujeme střední koláčky, vytvoříme vyšší okraje a vnitřek vyplníme ochuceným tvarohem. Tvaroh jsme smíchali se smetanou, jedním žloutkem, vanilkovým cukrem a rozinkami.
-
3
Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj koláčky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 35 minut. Necháme vychladnout, a podáváme.