Skopová kýta po lovecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 750 g Skopová kýta
  • 50 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Cukr krupice
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 2 g Tymián sušený
  • 3 g Jalovec
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 150 ml Víno červené
  • 20 ml Ocet vinný
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 6 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 30.6 mg
  • Draslík 718.8 mg
  • Vláknina 29543.9 mg
  • Vitamín A 29543.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a prudce opečeme na tuku. Maso vyjmeme a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli a nakrájenou zeleninu, dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme vodu, rozšleháme, vložíme jalovec a ostatní koření, kousek pokrájeného citronu, trochu octa, protlak, maso. Za občasného obracení a polévání šťávou dusíme

  • 2

    doměkka. Před koncem přilijeme víno. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, přecedíme přes síto, dokořeníme podle chuti citronovou šťávou a cukrem.

Komentáře k receptu