Flíčky se slaninou a tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 300 g Tvaroh tvrdý
  • 500 g Těstoviny flíčky
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 830 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 38.7 mg
  • Draslík 110.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, do osolené vody přidáme lžíci oleje.

  • 2

    Zatímco se flíčky vaří, na pánvi vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a v rendlíku rozpustíme sádlo, aby bylo horké, a vlijeme do něj smetanu.

  • 3

    Hotové flíčky scedíme, promícháme v míse se sádlem a zakysanou smetanou, osolíme. Rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem a zalijeme vyškvařenou slaninou i se škvarky. Podáváme horké.

Komentáře k receptu