Bramborovo-krupkové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Brambory
  • 125 g Krupky trhané
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 9 dl Voda pitná
  • 0.11 dl Olej slunečnicový
  • 7 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 336.9 mg
  • Vláknina 3100.5 mg
  • Vitamín A 3100.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře promyjeme malé trhané krupky. Dáme je do rendlíku, zalijeme 4 dl vody a vaříme je doměkka s 0,5 lžičkou soli přibližně 40 minut. Uvařené scedíme a necháme okapat. Dáme je do mísy, přidáme k nim prolisovaný česnek.

  • 2

    Omyjeme brambory, dáme do hrnce, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je ve slupce. Vaříme je přibližně 25 minut, pak je scedíme, oloupeme a nastrouháme. Přidáme je ke krupkám. Ještě doložíme 1 rozšlehané vejce, pepř, sůl podle chuti, 2-3 lžíce strouhanky a dobře promícháme. Těstíčko na řízky by melo být tužší. Utvoříme obdélníkové řízky, vysoké asi 2 cm. Obalíme je v trojobalu: polohrubá mouka + rozšlehané vajíčko s hořčicí + 4 lžíce strouhanky. Řízky usmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji. Podáváme je teplé.

Komentáře k receptu