Kapr v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 0.25 ks Zelí čínské
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Ředkvička
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Koření grilovací
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 104.5 mg
  • Draslík 1110.1 mg
  • Vláknina 20906.3 mg
  • Vitamín A 20906.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymažeme olejem a vložíme nakrájenou cibuli.

  • 2

    Porce kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme do mísy.

  • 3

    Oloupeme zbylou zeleninu a nakrájíme na kousky a zasypeme rybu. Dle chuti okořeníme, přidáme vinný ocet a sójovou omáčku, zakápneme chilli omáčkou.

  • 4

    Při 160 stupních pečeme půl hodiny, dokud kapr není hotový.

  • 5

    Poté servírujeme se zeleninou.

Komentáře k receptu