Steak z tuňáka s dušenou zeleninou
Suroviny
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Kapusta mražená
- 100 g Máslo čerstvé
- 400 g Tuňák obecný
- 100 g Dýňová semínka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 41 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 68 mg
- Draslík 601.6 mg
- Vláknina 10497.2 mg
- Vitamín A 10497.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Kapustové hlávky rozřízneme na čtvrtky, všechnu připravenou zeleninu dáme na pánev s rozehřátým máslem a za stálého míchání dusíme asi 10 minut. Přisypeme sterilizovaný hrášek, vše zalijeme vymačkanou šťávou ze 2 pomerančů a dusíme ještě 5 minut. Dušenou zeleninu podle vlastní chuti můžeme osladit.
-
2
Slunečnicová, dýňová a sezamová semínka za stálého míchání opražíme v suché pánvi 2 minuty.
-
3
Filety tuňáka naporcujeme na steaky, které osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme. Opečené steaky obalíme v semínkovém teplém obalu.
-
4
Upečené a obalené steaky upravíme na talíře spolu s dušenou zeleninou.