Skopové kočovníků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 120 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Jalovec
  • 2 dl Víno červené
  • 2.5 kg Skopová kýta
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Hořčice krémžská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 7.6 mg
  • Draslík 215.7 mg
  • Vláknina 2148.8 mg
  • Vitamín A 2148.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu očistíme, osolíme, opepříme, potřeme kremžskou hořčicí smíchanou s moukou, posypeme sekanou petrželkou a na rozpáleném oleji prudce opečeme. Přendáme do pekáče, obložíme kousky nakrájené mrkve, celeru, přidáme bobkový list, jalovec, rozmarýn, kousek másla, zalijeme vývarem a v troubě pečeme do měkka.

  • 2

    Hotové maso vyndáme, šťávu přecedíme, zeleninu propasírujeme, zalijeme červeným vínem, dokořeníme dle chuti, vložíme máslo, povaříme 5-8 minut, vrátíme maso a prohřejeme.

Komentáře k receptu