Jehněčí na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Masox
  • 120 g Cibule
  • 600 g Jehněčí maso
  • 100 g Slanina vepřová
  • 10 g Kmín celý
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 140.5 mg
  • Vláknina 1576.5 mg
  • Vitamín A 1576.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1426.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné jehněčí maso nakrájíme na kousky.

  • 2

    Na rozškvařené slanině osmažíme drobně pokrájenou cibuli a přidáme kostky masa. Smažíme, podlijeme horkou vodou, přidáme kmín a masox.

  • 3

    Když maso změklo, necháme vodu vydusit, poprášíme moukou a necháme 1 minutu pod poklicí. Poté směs zamícháme, podlijeme horkou vodou a necháme přejít varem.

Komentáře k receptu