Jehněčí po myslivecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel - nať
  • 3 g Tymián sušený
  • 600 g Jehněčí plec
  • 3 g Rozmarýn sušený
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 l Víno červené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 663 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 1843.6 mg
  • Vláknina 38637.1 mg
  • Vitamín A 38637.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Přidáme celý

  • 2

    pepř, bobkový list, nakrájenou kořenovou zeleninu, tymián, rozmarýn, zalijeme vínem a necháme 24 hodin marinovat.

  • 3

    Druhý den maso vyjmeme a osušíme, okořeníme solí a pepřem. Opečeme prudce na oleji po obou stranách, přilijeme marinádu i se zeleninou a dusíme doměkka.

  • 4

    Měkké maso vykostíme, nakrájíme na porce, šťávu přecedíme, zeleninu propasírujeme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali moukou. Dokořeníme podle chuti a podáváme.

Komentáře k receptu