Šalamounova buchta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 440 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 250 g Hera
  • 60 ml Rum
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 191 mg
  • Vláknina 3235 mg
  • Vitamín A 3235 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

  • 2

    Do hrnce nasypeme cukr, přidáme 250 ml vody, heru, kakao a za stálého míchání zahříváme, dokud se vše nepropojí. Pak ze směsi odebereme 180 ml a odložíme stranou. Do zbylé směsi přimícháme mouku, vejce, prášek do pečiva, promícháme a nalijeme na vymazaný plech, vložíme do trouby a pečeme 25 minut.

  • 3

    Po upečení koláč vyjmeme. Do zbylé směsi přimícháme rum a polevou přelijeme koláč. Sypeme umletými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu