Svíčková pečeně s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Cibule
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 dl Víno červené
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 55998 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 64.2 mg
  • Draslík 500.9 mg
  • Vláknina 324.5 mg
  • Vitamín A 324.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme, nakrájíme na jemno. Sardele vykostíme a utřeme s usekanou cibulí, petrželovou natí a s citrónovou kůrou.

  • 2

    Svíčkovou očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny, osolíme a na závěr potřeme sardelovou směsí.

  • 3

    Větší část másla vyškvaříme, osmahneme na něm očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu a poté na tomto základu osmahneme maso po všech stranách. Poté vše podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme cca 1 hodinu.

  • 4

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem. Řádně rozmícháme, přilijeme víno, krátce povaříme a na závěr scedíme.

  • 5

    Maso nakrájíme na tenké plátky, polijeme je trochou omáčky a ostatní omáčku podáváme zvlášť.

  • 6

    Jako přílohu můžeme podávat noky, brmaborové krokety smažené, makaróny nebo saláty.

Komentáře k receptu