Svíčková pečeně s vínem
Suroviny
- 750 g Hovězí svíčková
- 50 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Cibule
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Sůl
- 2 ks Sardelové řezy
- 1 dl Víno červené
- 1 dl Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Zelenina kořenová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 7 g
- Sodík 55998 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 64.2 mg
- Draslík 500.9 mg
- Vláknina 324.5 mg
- Vitamín A 324.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme, nakrájíme na jemno. Sardele vykostíme a utřeme s usekanou cibulí, petrželovou natí a s citrónovou kůrou.
-
2
Svíčkovou očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny, osolíme a na závěr potřeme sardelovou směsí.
-
3
Větší část másla vyškvaříme, osmahneme na něm očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu a poté na tomto základu osmahneme maso po všech stranách. Poté vše podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme cca 1 hodinu.
-
4
Jakmile je maso měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem. Řádně rozmícháme, přilijeme víno, krátce povaříme a na závěr scedíme.
-
5
Maso nakrájíme na tenké plátky, polijeme je trochou omáčky a ostatní omáčku podáváme zvlášť.
-
6
Jako přílohu můžeme podávat noky, brmaborové krokety smažené, makaróny nebo saláty.